Skip to content

Scaun Gaming cu probleme!? Scârțâie? Soluții DIY

cum sa repari scaunul de gaming

Proiectate să ofere o experiență confortabilă jucătorilor – chiar și în timpul celor mai lungi sesiuni de joc -, scaunele de gaming sunt făcute să reziste ani la rând. Cu toate acestea, după 4-5 ani de utilizare zilnică, chiar și cele mai TOP pot prezenta diverse probleme, cum ar fi scârțâituri, uzura tapițeriei sau pieselor de bază, ajungând practic să ‘scârțâie’ atât la propriu, cât și la figurat.

În acest ghid, vei descoperi cum să detectezi și să remediezi aceste probleme comune pentru a prelungi durata de viață a scaunului tău de gaming.

Detectarea problemelor comune:

Mecanismele de înclinare și blocare

 • Mecanismele de înclinare și blocare sunt esențiale pentru confort și suport. Dacă detectezi jocuri în mecanisme sau zgomote neobișnuite la balans, e posibil să fie necesară strângerea conexiunilor sau înlocuirea componentelor uzate.
 • Înainte de a lua alte măsuri, asigură-te că toate șuruburile și părțile ajustabile sunt bine strânse și nu necesită lubrifiere suplimentară pentru a reduce frecarea și zgomotul.
 • În plus, asigură-te că funcția de balansare este fluidă și fără zgomote. Un mecanism de balansare defectuos poate reduce confortul și poate adăuga stres structurii scaunului.

Mecanismele de reglare a înălțimii și cotierele reglabile

 • Mecanismele de reglare a înălțimii și cotierele ajustabile trebuie să opereze fără probleme. Dacă detectezi dificultăți sau lipsa stabilității când faci reglaje, e bine să te asiguri că nu sunt impurități care să împiedice mișcarea.
 • O curățare amănunțită și ungerea pot face adesea minuni. În situații mai serioase, când piesele sunt prea uzate, schimbarea lor este esențială pentru buna funcționare.
 • De asemenea, verifică amortizorul cu gaz al scaunului, care este esențial în reglarea înălțimii. Dacă scaunul pierde înălțimea sau se mișcă inconstant, acesta poate fi un semn al necesității de înlocuire a pistonului cu gaz.

Roțile

 • Roțile asigură mobilitatea scaunului tău de gaming și trebuie să fie în stare bună pentru a preveni zgârieturi pe podea și pentru a te deplasa ușor.
 • Dacă sunt crăpate, rupte sau nu se rotesc cum trebuie, înlocuirea lor este simplă și poate fi făcută acasă. Există numeroase variante pe piață care pot fi compatibile cu modelul tău de scaun.

Întreținerea și repararea tapițeriei:

Tapiterie textilă

Tapiteria textilă adaugă un strat de confort scaunului tău de gaming și necesită îngrijire pentru a preveni uzura prematură.

Aspirarea regulată cu o perie moale poate înlătura particulele de praf și murdărie.

În cazul petelor, folosește o soluție de curățare blândă sau apelează la un profesionist pentru a evita deteriorarea materialului.

Piele

Pielea, fie naturală, fie sintetică, oferă un aspect premium scaunului de gaming, dar necesită atenție pentru a evita crăpăturile și uzura. Folosește creme de întreținere și soluții de reparare a pielii pentru a masca defectele minore.

Acestea pot reînnoi aspectul pielii și pot preveni deteriorarea ulterioară. Pentru zgârieturi sau crăpături mai mari, există kituri de reparație care pot oferi o soluție pe termen lung.

Scârțâituri și zgomote neobișnuite:

scaun gaming scartaie

Detectare

Scârțâiturile pot fi frustrante și deranjante. Pentru a le identifica sursa, stai liniștit pe scaun și mișcă-te ușor în toate direcțiile. Scârțâiturile pot proveni de la mecanismul de sub scaun, de la baza acestuia sau de la roți.

Înșurubează bine toate componentele, folosind o cheie potrivită sau o șurubelniță. Dacă sunetul persistă după strângere, poate fi un semn că piesele sunt uzate și necesită înlocuire sau lubrifiere.

Lubrifiere

Pentru a lubrifia eficient, alege un lubrifiant potrivit materialului și tipului de mecanism. Un lubrifiant pe bază de silicon sau un ulei special pentru mecanisme reduce frecarea și elimină scârțâitul.
Aplică lubrifiantul direct pe zonele cu probleme sau pe șuruburile recent strânse pentru a asigura o mișcare lină.

❗️Evită folosirea uleiurilor care pot atrage praf și murdărie, ceea ce ar agrava problema pe termen lung.

Catalog cu produse reparatii scaune gaming:


Vezi mai multe OFERTE în eMAG

Dacă te-ai săturat să tot ungi mecanismele și scârțâiturile persistă, poate a sosit momentul pentru un upgrade.
Iar dacă te afli în acest punct – de a-ți cumpăra un scaun nou -, de ce să nu-ți alegi un model care, printre altele, este recunoscut tocmai pentru calitatea superioară a mecanismelor și funcțiile sale fine și silențioase. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, ți-am selectat trei scaune de top care s-au făcut remarcate prin performanța lor excepțională – descoperă-le aici și îmbunătățește-ți experiența de gaming.

Vezi aici toate scaunele de gaming TOP disponibile online în România »

Sfaturi și recomandări importante:

 • Protecția față de soare: Expunerea prelungită la razele UV poate deteriora și decolora tapiteria scaunului. Plasează scaunul într-o zonă unde lumina directă a soarelui este minimă sau folosește perdele și jaluzele pentru a reduce efectele nocive ale soarelui.
 • Curățare regulată: Curățarea frecventă a scaunului nu doar că menține aspectul estetic, dar și previne acumularea de resturi și murdărie care pot afecta mecanismele. Folosește o lavetă umedă și soluții de curățare neabrazive pentru suprafețele dure și un aspirator cu perie moale pentru zonele textile.
 • Ajustări precaute: Când ajustezi înălțimea sau spătarul, fă-o cu grijă pentru a nu forța mecanismele. Manevrează pârghiile și butoanele de reglaj cu mișcări ferme, dar delicate pentru a preveni uzura prematură sau deteriorarea.
 • Întreținere periodică: Verifică periodic șuruburile și alte elemente de fixare pentru a te asigura că sunt strânse adecvat. Acest lucru va preveni afecțiuni ale structurii scaunului și va menține stabilitatea acestuia.
 • Evitarea suprasolicitării: Respectă limita de greutate recomandată de producător și evită să stai în picioare pe scaun sau să te balansezi pe spătar, pentru a evita daunele structurale.

Concluzie:

Menținerea în stare bună a scaunului de gaming nu este doar o chestiune de estetică, ci și una de confort și sănătate. Urmărind aceste sfaturi și trucuri simple, poți prelungi durata de viață a scaunului tău și te poți bucura de sesiuni de gaming confortabile pentru ani buni.

Și dacă te gândești că a sosit momentul pentru un upgrade sau dacă scaunul tău actual este prea uzat pentru a merita reparații, nu uita că o selecție a celor mai bune scaune de gaming te așteaptă aici. Alege dintre modelele de top, care vin cu garanția unei utilizări de peste 5 ani, pentru a te asigura că investiția ta va rezista testul timpului și te va susține în victoriile virtuale.

Descoperă-le acum și asigură-te că ai partenerul perfect pentru confortul tău gaming.

Alte articole ce te-ar putea interesa:

Rezumat
Scaun Gaming cu probleme!? Scârțâie? Soluții DIY
Numele Articolului
Scaun Gaming cu probleme!? Scârțâie? Soluții DIY
Descriere
Descoperă metode DIY pentru repararea scaunului de gaming. De la scârțâituri la piese uzate, găsește soluții rapide și eficiente pentru a-ți prelungi durata de utilizare a scaunului. Învață acum cum să remediezi cele mai frecvente probleme! Ghid mic - practic și util.
Autor
Setări