Skip to content

Cum, dar și cu ce, se curăță cel mai bine cuptorul cu microunde?

Cum se curata cuptorul cu microunde?

Îl folosiți zilnic, dar nu știți cum să-l curațați? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. Sfaturile și trucurile noastre îți vor face viața mult mai usora, în ceea ce privește curatarea cuptorului cu microunde. Cuptorul cu microunde este aparatul din bucatarie pe care îl folosim zilnic, fiind unul din cele mai practice, facilitand încălzirea, si preparearea alimentelor rapid si eficient.

Curățarea cuptorului cu microunde este ceva ce ar trebui să facem în mod regulat. Pentru a transforma asta într-un obicei, venim în ajutorul tău cu cele mai bune și eficiente trucuri. Echipa CuptorcuMicrounde.com te invata sa folosesti ingrediente ce probabil le ai deja în casa, pentru rezultate excelente. Fără prea mult efort, cuptorul cu microunde va străluci, datorită metodelor naturale și foarte eficiente.

Curatarea cuptorului cu microunde este obligatorie!

Folosirea zilnică a cuptorului cu microunde merge mână în mână cu cantitatea de murdărie care se acumulează: stropi și resturi alimentare, grăsime sau mirosuri neplăcute, sunt doar unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpinăm, care, în plus, duse la extrem, pot afecta performanțele cuptorului cu microunde. Așadar, curatarea acestui aparat atat de indispensabil în orice bucătărie este obligatorie, atât din punct de vedere al igienei, cat și în ceea ce privește îngrijirea cuptorului, astfel incat sa dureze mulți ani.

Care este cea mai buna modalitate de a curata cuptorul cu microunde?

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă curăța corect cuptorul cu microunde, nu ratați următoarele sfaturi. Spune-ți la revedere de la resturile de alimente, murdărie și grăsimi. Te ajutam sa scapi de murdarie si mirosuri neplăcute foarte ușor! Să începem.


Curata cuptorul cu microunde cu apă si lamaie

Acest truc batranesc de casă pentru a scăpa de murdăria din cuptoarele cu microunde este unul dintre cele mai populare și eficiente.

 • Începem cu o lămâie, pe care o putem stoarce sau, noi recomandăm tăierea lamaiei pe jumate. Odată realizat acest pas, punem bucățile de lămâie într-un recipient (un pahar, sau un bol micuț, de exemplu) cu 300 ml de apă, însoțit de puțin bicarbonat sau o ramură de pătrunjel.
 • Apoi îl punem în cuptorul cu microunde și îl încălzim timp de cinci minute la putere maximă până când interiorul acestuia este aburit datorită aburului generat – același care va inmuia murdaria. Odată ce a trecut acest timp, deschidem ușa și scoatem recipientul (având grijă să nu ne ardem). Apoi șterge ușor cu o carpa interiorul cuptorului. 

Atat de simplu! Dar extrem de eficient, lasand o aromă plăcută în interiorul cuptorului cu microunde.Cum se folosește oțetul pentru a îndepărta resturile de mâncare din cuptorul cu microunde?

Pe lângă prepararea salatelor, oțetul este folosit pentru curățarea cuptorului cu microunde. Este un mare aliat pentru a dezinfecta acest aparat. 

 • Pentru a face acest lucru, turnați o lingură de oțet alb într-un vas de sticlă umplut cu 300 ml de apă. 
 • O punem in cuptorul cu microunde pentru incalzire la putere maxima timp de 3-5 minute.
 • Odată ce a trecut acest timp, scoatem recipientul și curățăm stergand interiorul cu o cârpă sau un burete. 


Dacă mai există urme de mâncare sau miros, putem uda carpa sau buretele într-un alt castron cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

Cuptorul cu microunde se poate curata și numai cu bicarbonat de sodiu?

Da, este posibil. Insa, pentru rezultate excelente noi recomandam folosirea bicarbonatului de sodiu impreuna cu otet. Pentru a curata cuptorul cu microunde cu bicarbonat de sodiu si otet, tot ce aveți nevoie este un burete umed pe care vei adăuga puțin bicarbonat de sodiu, după care ve-ti sterge ușor interiorul cuptorului, cat și exteriorul acestuia.

Pe lângă curățarea pereților interiori și exteriori ai cuptorului cu microunde, nu trebuie sa neglijam deloc farfuria acestuia, rotile și discul interior.

Cum curatam farfuria cuptorului cu microunde?

 • Pentru a face acest lucru, com scoate farfuria din interiorul cuptorului si o vom spala ca si pe o farfurie normala.
 • La fel vom face și cu cercul.
 • Rotile le vom sterge cu o cârpă udă cu apă și detergent de vase. 

Se poate curata cuptorul cu microunde cu săpun sau detergent de vase?

Cel mai indicat detergent este cel pentru masina de spalat vase. Spre deosebire de celelalte, acesta este inofensiv. Cum se foloseste detergentul masinii de spalat vase pentru curatarea cuptorului cu microunde?

 • Ei bine, tot ce aveți de făcut este sa incalziti un recipient cu apa caldă și o lingură de detergent timp de un minut(Se poate adaugă și puțin bicarbonat de sodiu).
 • Ulterior, umezim un burete și ștergem usor cuptorul. 

Cele mai bune detergente de spalat faze pe care le recomandam la folosirea curatarii cuptorului cu microunde sunt: Fairy, Finish si Somat.O cârpă, impreuna cu detergentul Triumf, este cea mai buna solutie pentru a îndepărta grăsimea din cuptorul cu microunde

Trimuf este o soluție detergent destinată curăţării cuptorului cu microunde (interior și exterior). Îndepărtează reziduurile rezultate din evaporare, stropii, resturile de mâncare etc. de asemenea, înlătură mirosurile neplăcute și împrospătează ambianța din interiorul cuptorului.


Solutie pentru curatarea cuptoarele cu microunde

Solutie pentru a indeparta grasimea

Cea mai buna solutie pentru a indeparta grasimea din cuptoarele cu microunde, este detergentul special creat pentru aceste aparate, Triumf. Cum curatam cuptorul cu microunde cu Triumf? Foarte usor!

 • Mai întâi, pulverizati deterget Triumf pe zonele pe care vreti sa le curatati.
 • Apoi ștergeti ușor zonele acoperite cu detergentul Triumf, iar grasimea dispare imediat.

Vezi Pret


Ultimele sfaturi pentru o curățare perfectă a cuptorului cu microunde

Nu strică să iei în calcul aceste sfaturi și trucuri suplimentare pentru dezinfectarea si curatarea corecta a cuptorului cu microunde:

 • În mod ideal, curățați bine cuptorul cu microunde de câteva ori pe lună.
 • După fiecare utilizare, încercați să o curățați cu hârtie absorbantă, servetel, hărți de bucatarie sau o cârpă umedă.
 • Încercați să acoperiți alimentele pe care urmează să le încălziți pentru a evita stropirea.
 • Dacă s-a murdărit, nu lăsați alimentele să se lipească și să se usuce, curatati cuptorul cat mai repede posibil.
 • Lăsați ușa deschisă atunci când faceți procesul de curatare pentru a se aerisi bine cuptorul.
 • Nu uitați să curățați farfuria acestuia, șinele, rotile și ușa.

Pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, am căutat cel mai bun video în care vei invata în mai puțin de 3 minute, cum se curata cuptorul cu microunde, corect și eficient.

Ei bine, daca pana acum curatarea cuptorului cu microunde era o problema pentru tine, acum ca ai aflat cum se curata cuptorul cu microunde usor, repede si eficient fara nici o cheltuiala, totul devine o joaca de copii. Dacă efectuezi o rutină simplă de curățare și pui aceste sfaturi în practică, fără să iți dai seama, vei avea întotdeauna cuptorul cu microunde curat într-un mod simplu și foarte eficient. 

Rezumat
Numele Articolului
Curatarea cuptorului cu microunde
Descriere
In acest articol iti prezentam cele mai bune metode de a curata cuptorul cu microunde. Cele mai bune trucuri, dar si cele mai eficinete le gasesti aici.
Autor
Setări